THE 5-SECOND TRICK FOR SOHBET

The 5-Second Trick For sohbet

The 5-Second Trick For sohbet

Blog Article

Konya Sanayi-i Nefise Mektebi, 1920’li yıllarda bir tadilat geçirmiş, tüm çatı örtüsünün şekli değiştirilirken, doğu ve batı yönündeki üçgen alınlıklar, sivri külahlı bacalar, çatı arası pencereleri kaldırılmış, kulelerin piramidal külahları da kaldırılarak kiremitle ve dışa taşan saçaklı bir çatı ile kaplanmıştı.

Budapeşte’li Ganz firması, daha ziyade ürettiği elektrikli tramvaylar ile ünlenmişti. Trifaze alternatif akım uygulamalarında da öncü olmuştu. Ayrıca yaptıkları işler arasında gemi, köprü, çelik yapılar ve yüksek gerilim ekipmanları da vardı.

Büyük kafile şehire doğru yol aldı. Şehrin giriş yerinde büyük bir tak yapılmıştı. Bu ancak sevilen kimselere yapılan bir gösteridir. 

1916 yılından sonra Vali Konağı olarak da kullanılmaya başlanan Köşk, Atatürk’ün vefatından sonra tekrar Vali Konağı olarak kullanılanmaya devam etmişti. 

Konya şehri en büyük fedakârlığını Büyük Taarruz esnasında yapmıştı. Büyük Taarruz sırasında Konya’ya gönderilen yaralı gazilere Konyalılar şevk ve heyecanla propertyıma koştmuşlardı. İlk yaralı gaziler 28 Ağustos’ta Konya’ya gönderilmiş, bunu haber alan halk istasyona koşmuş ve gazileri coşku ile karşılamışlardı. Yaralıların hastanelere taşınması için Eskişehir Otomobil Fabrikası bir otomobil, Tramvay Şirketi de bir tramvay ve arabacılar da arabalarını tahsis etmişlerdi.

Maarif Evlerinin köşesinde üzeri kurşun kaplı soğan kubbeli bir kulesi olan ve Maarif evlerinden ayrı gibi duran bölümü ise Muallimler Birliğidir. Konya Valisi Ahmet Muammer Bey’in 1916-eighteen yılları arasında ikinci kez valilik yaptığı düşünülecek olur ise, Nizamiye Medresesi’nin yıkılmasının ve Maarif Evleri ve Muallimler Birliği’nin bloğunun inşaasının 1916-eighteen yılları arasında olduğu söylenebilir.

Sabahattin Ali’nin here hikayesinden senaryosu Ayşe Şasa tarafından yazılıp sinemaya uyarlanan ve Yusuf Kurçenli tarafından çekilen, Türkan Şoray ve Hakan Balamir’in başrollerini paylaştığı 1987 Gramofon Avrat filminin bazı iç mekan sahneleri bu evde çekilmişti. Filmde Ahmet Fuat Anadolu evi Terzi Mürüvvet’in evi olarak kullanılmıştı. Cumhuriyet’in ilk yıllarında, Cemile (Türkan Şoray) Dereköylü bir delikanlının yanında Meram’da bir oturağa gelmiş, ondan sonra bir iki ay bu çocukla dolaşmış, Dereköylü bir gece kavga arasında vurulup ölünce bütün öteki kimsesiz ve efesiz oturak kadınları gibi eski bir oturak alemi kadını olan Azime’nin (Güzin Özipek) eline düşmüştü.

Fotoğraf 33B- Belediye 1939 Ağustos’unda Cumhuriyet Meydanı advertisementı verilen bu meydanı parke taşı ile kaplamış, Belediye Binası olarak kullanılan Yusuf Şar Konağını da gerek temizlik gerekse hava taarruzlarına karşı bir tedbir olarak koyu kurşuni bir renkle badanalamıştı.

tarafından 19 Şubat 1909 tarihinden itibaren yayınlanmaya başlayan “Meşrık-ı İrfan” gazetesinin imtiyazının kendisine verilmesini istemiş, bu isteği güler yüzle karşılayan Vali Mehmet Arifi Paşa’nın propertyımsever ve babacan tavırlarından dolayı da, 23 Aralık 1910 tarihinde yayınlamaya başladığı gazetesine “Babalık” adını vermişti.

yaslamış, boylu boyunca sıralı dükkanları, dönemin Konya’sında en önemli iş merkezleri durumundaymış.

Konya’nın genç dimağları, müteşebbis, cesur, sebatkar evlatları, Ocağınıza sahip olunuz. Bütün kara manialar, Ocağınızın ateşi karşısında derhal yanıp kara duman olmağa mahkumdur”

Cumhuriyetin ilanından sonra, Konya’da Harf İnkılâbı ile ilgili haberleri duyurma, insanları kurslara yönlendirme, Latin harflerinin insanlar için yararını duyurma görevini de yine “Babalık” üstlenmişti. Harf İnkılâbı uygulamasında Türk alfabesi öğretiminin en önemli ayağını halk oluşturmuş, süreç içerisinde eğitim teşkilatının dışında Cumhuriyet Halk Partisi, Türk Ocağı, Muallimler Birliği, Tıp Birliği gibi siyasal/kültürel kuruluşların da büyük katkıları olmuştu.

1953 yılında Belediye, bir dönem Konya Belediye Başkanlığı da yapmış olan Konya’lı eğitimci, yazar, gazeteci ve siyasetçi Mehmet Muhlis Koner (1886-1957), asıl adı Mustafa İzzet Baki olan edebiyat tarihçisi ve çevirmen Abdülbaki Gölpınarlı’nın (1900-1982) da dahil olduğu bir komisyon kurulmuş ve “Marac’el Bahreyn”in yerini belirlemek advertisementına bir anıt hazırlanmasına çalışmışlardı. Komisyon bir kitabe hazırlarken Konya’da Atatürk Anıtı kaidesi dahil bir çok eseri bulunan Mimar Muzaffer Bey’in oğlu Yüksek Mimar Ali Mukadder Çizer de bir proje hazırlamıştı. Ancak hazırlanıp, o dönemin Belediye Başkanı Mehmet Rüştü Özal’a verilen dosya rafa kalkmış, proje ödenek yokluğu nedeniyle gerçekleşememişti. Abdülbaki Gölpınarlı’nın eski türkçe harfler ile hazırladığı kitabenin metni şöyleydi;

I currently said that i'm a scholar so maybe this text has many grammar errors ???? so Do not head it. In my viewpoint this application may be very nice. I actually like it????????.

Report this page